Wat te doen als je geen productieve dag hebt

Posted on
tips onproductieve dag

Iedereen heeft weleens van die dagen dat je achteraf denkt: ‘wat heb ik eigenlijk in godsnaam de hele dag vandaag?’ Of dat je op je bureaustoel zit, je kopje koffie of thee staat naast je computer te dampen, maar het lukt je maar niet om echt te beginnen. Dit is de alom bekende onproductieve dag. Zo’n dag mag er trouwens zijn, maar je kan er wel wat aan doen. Als je wil. 

Wandelen

Cliché maar waar. Wandelen helpt. Om een onproductieve dag te bestrijden is het ’t beste om jezelf helemaal los te maken van je werkomgeving. Dat doe je door naar buiten te gaan en te gaan wandelen. Frisse lucht en de activiteit zelf zijn ook nog eens heel erg goed voor je.

Lijstje maken en opdelen

Een lijstje maken is één ding en is voor de meeste mensen superfijn om mee te werken. Helaas, ook op een onproductieve dag streep je vaak niets van je lijstje af. Dan heb je waarschijnlijk geen goed lijstje gemaakt.

Als je geen productieve dag heb dan is het ’t meest effectief om een lijstje op te delen in 3 categorieën; easy fixes, prio’s en geen prio’s. Je hebt vast ergens een algemene to-do lijst liggen. Hang elk item van je lijstje aan een categorie. Begin vervolgens met het werken aan de easy fixes, je zal zien dat het gevoel van succes je zal helpen om aan de slag te gaan met de prio’s. Alles wat geen prio is, laat je liggen voor die dag. Dat komt wel weer als je gefocust bent en lekker aan de slag kan.

Iets voor een ander doen

Als je ZZPer bent is dit misschien iets lastiger, maar als je op een kantoor werkt dan heb je misschien wat aan de volgende tip. Wat mij altijd heel erg heeft geholpen op een onproductieve dag is van mijn plek lopen en vragen of ik iemand ergens mee kan helpen. Naast dat jij even uit de werkmodus bent, creëer je bij de ander ook nog eens een hoop goodwill. Een win-winsituatie dus!

De onproductieve dag omarmen

Tja, je hebt alles geprobeerd. De wandeling is gemaakt en het lijstje staat op papier. En dan ben je nog steeds niet vooruit te branden. Die dagen zijn er gewoon en dat mag ook. Iedereen heeft weleens een dag dat het gewoon niet lukt. Als je je gaat focussen op het productief moeten zijn, dan werk je jezelf alleen maar tegen. Haal een kop thee, zet een bak koffie, accepteer het en ga op zoek naar een nieuwe bureaustoel of die ene cursus die je al heel lang wil doen. Het is oké, het mag!

Wat doe jij als je geen productieve dag hebt?

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.