Review: Nice Girls Don’t Get The Corner Office

Posted on

Bijna iedere vrouw heeft zo haar onzekerheden op de werkvloer. De één voelt zich schuldig over een uurtje eerder naar huis gaan terwijl ze de hele week al heeft overgewerkt. De ander durft geen feedback te geven aan collega’s. Sommigen durven zich niet te laten horen tijdens een vergadering en sommigen vinden dat hun werk niets voorstelt.

Denken dat je altijd maar aardig moet zijn, altijd blijven glimlachen en jezelf vooral niet op de eerste plek zetten is typisch gedrag wat vrouwen, bewust of onbewust, altijd is aangeleerd. Dit boek helpt je bij de transitie van onzeker meisjesgedrag naar een zelfverzekerde vrouw op de werkvloer.

Samenvatting boek

Omdat je natuurlijk niet alles tegelijkertijd aan kunt pakken, begint het boek met een zelf-assessment. Deze bepaalt het gebied waar je het beste als eerste mee aan de slag kan. Het is onder verdeeld in 7 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bevat veelgemaakte fouten op het gebied waar je mee aan de slag wil. Deze hoofdstukken variëren van je gedrag en je gedachtepatronen tot jezelf op de markt brengen en hoe je met het spel van de werkvloer meespeelt.

Hoe het je gaat helpen

Iedere fout begint met een beschrijving of voorbeelden van het probleem. Er wordt ook uitgelegd waarom iets ‘fout’ is en waarom vrouwen bepaald gedrag vertonen. Iedere fout eindigt met coachingtips. Hier krijg je praktische handvatten om jouw onzekerheden aan te pakken.

nice girls don't get the corner office boek

Voor wie

Als je zo je onzekerheden hebt en niet precies weet hoe je, bijvoorbeeld, die ene vergadering moet aanpakken of jezelf niet kan pitchen tijdens een presentatie of sollicitatiegesprek. Als je het idee hebt dat je altijd maar aardig moet zijn en graag wil dat iedereen jou aardig vindt, dan is dit boek ook perfect. Eigenlijk voor iedereen die een zelfverzekerde vrouw wil zijn, maar zich soms nog een klein meisje voelt.

Voor wie niet

Als je zelfverzekerd bent van je zaak (good for you!) en het allemaal wel lekker loopt op de werkvloer dan heb je aan dit boek niet heel veel. Verder zijn de coachingtips niet erg diepgaand en achterhaald het boek ook niet waar jou persoonlijke struggles zitten. Dus als je echt met jezelf in de knoop zit, kun je beter met een loopbaancoach of therapeut gaan praten.

Informatie

2 Comments

  1. Rasha says:

    Ik heb dit boek gister cadeau gekregen, ben heel benieuwd:)

    1. Sanne says:

      Ik vond ‘m erg leerzaam en leuk om te lezen. Ben benieuwd wat je er van vindt!

Leave a comment

Your email address will not be published.