5 redenen waarom je geen sorry meer mag zeggen

Posted on
te vaak sorry zeggen

Sorry zeggen kan best lastig zijn. Zeker als je het voor je gevoel écht hebt verprutst en iemand jouw oprechte excuses verdient. Maar vaak is het zo dat het woord sorry veel te vaak wordt gebruikt en het haast een stopwoordje is geworden. Vaak sorry gebruiken zorgt ervoor dat je veel minder krachtig overkomt als persoon. Hieronder alvast 5 redenen waarvoor je geen sorry meer hoeft te zeggen.

1. Je hebt niks fout gedaan.

Soms dan zit je in een situatie waar je geen controle over hebt, maar waar je wel vanuit een bepaald verantwoordelijkheidsgevoel (bijvoorbeeld tegen je leidinggevende) sorry voor zegt. Hé, jij hebt niets fout gedaan, dus hoef je ook geen sorry te zeggen.

2. Eigenlijk ben je dankbaar

Veel mensen zeggen sorry wanneer ze iemand met een klusje opzadelen. “Wat fijn dat je dat hebt gedaan” klinkt al veel positiever dan “Sorry dat ik je hier mee opzadel”.

3. Zelfverzekerd

Mensen die sorry zeggen wanneer het echt op z’n plaats is, komen veel krachtiger en zelfverzekerder over dan mensen die te pas en te onpas sorry zeggen. Wil je als een sterke vrouw overkomen op de werkvloer? Begin dan eens met minder sorry zeggen!

4. Voor jezelf opkomen

Je hebt vast weleens een collega of medestudent gehad die er echt een potje van heeft gemaakt. Jullie worden beiden op het matje geroepen en je hebt het idee dat je de schuld op je moet nemen. Niet doen! Kom voor jezelf op en laat de boosdoener lekker sorry zeggen.

5. Sorry verliest z’n betekenis

Voor veel mensen is sorry bijna een soort stopwoordje geworden. Als jij heel vaak sorry zegt, dan is de ‘sorry’ die écht op z’n plaats is ineens een stuk minder oprecht.

Zeg jij vaak sorry voor eigenlijk niks?

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.