Plannen: online of offline?

Posted on
Digitale of papieren planning

Tegenwoordig gaat alles digitaal, zijn we bijna 24/7 online te vinden, wordt alles online gedeeld en zijn er talloze agenda en lijstjes apps te vinden. Het digitale agenda en plan tijdperk brengt een hele hoop voordelen met zich mee; je kan elk lijstje delen en je kan supersnel in de agenda van je collega kijken waar ze uithangt.

Toch is het online plannen niet heilig, er valt ook zeker wat te zeggen voor oude vertrouwde papieren lijstjes en planners.

1. Online

Mogelijkheden van online plannen zijn veel uitgebreider. Je kan ‘m bijvoorbeeld delen, werken met tags en locaties en links toevoegen.

Je kan makkelijk switchen naar verschillende overzichten. Wil je een maandoverzicht, weekoverzicht of een planweergave? Alles kan en met 1 klik op de knop.

Items zijn makkelijk verschuifbaar en je hoeft niet in de weer met Tipp-ex of te krassen met een pen als iets niet doorgaat of als wordt verschoven.

Je online planning is beschikbaar op verschillende devices, zo heb je altijd je agenda bij de hand.

Er zijn verschillende apps en andere online tools voor lijstjes, planners en een online agenda.

2. Offline

Privacy. Als je online agenda beschikbaar is voor jou, dan is het ook beschikbaar voor een hacker.

Online agenda’s worden vaak gedeeld. Peter van sales hoeft niet te weten dat jij op woensdag middag een afspraak hebt bij de huisarts. Een papieren agenda is echt voor jezelf en daar kan je inschrijven wat jij wil.

Een papieren agenda is altijd zichtbaar en beschikbaar. Dus je kan makkelijk al bellend een afspraak plannen als je even geen laptop in de buurt hebt. Bovendien heb je geen WiFi nodig voor een agenda (als je ergens een agenda online hebt staan).

Leuke boekjes uitkiezen. Bladeren. Lekker je items van een to-do lijstje afstrepen. Papier blijft alleen al om die redenen toch iets magisch hebben.

Voor de creatievelingen onder ons is het zogenaamde creative planning of een Bullet Journal een uitkomst.

In conclusie…

Online of offline, het heeft beide zo z’n handigheden en z’n charmes. De een wil alleen maar digitaal en de ander zweert bij een papieren agenda. Veel mensen hebben voor het werk een digitale agenda en daarnaast privé nog een eigen papieren planner.

Waar kies jij voor en waarom? Welke manier van plannen werkt voor jou het beste?

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.