Een ode aan de fietstour

Posted on
Fietstour op vakantie

Wie houdt er nou niet van een stedentrip of een weekendje weg? Genieten van een biertje op een Duits terras of wandelen langs een Franse rivier. Indrukken opdoen van een cultuur die dichtbij is, maar toch ook weer heel anders dan die van ons. Het nadeel van stedentrips is dat ze vaak maar heel kort duren. De oplossing voor het snel leren kennen van een stad? Een fietstour!

Handig

Een fietstour aan het begin van je stedentripje plannen is bijzonder efficiënt. Je hebt namelijk een groot deel van de stad gezien en je weet welke delen je kan overslaan als je zelf de stad gaat ontdekken. Veel populaire landmarks heb je al gezien en hoef je niet meer langs te lopen. Daarnaast is het makkelijker kiezen welke je wel gaat bezoeken en welke niet.

Ook pik je meteen wat tips op van de gids, als het goed is weet hij/zijn precies waar je moet zijn voor de lekkerste koffie, het beste diner en de leukste boetiekjes.

Leuk

Naast dat een fietstour praktisch is, is het natuurlijk ook gewoon erg leuk. Fietsen is een erg makkelijk vervoersmiddel, je bent overal zo. Vaak is het zo dat fietstours ook op een lekker tempo gaan en makkelijk bij te houden zijn (zeker als Nederlander, toch?).

Ook leer je nieuwe mensen kennen en is het natuurlijk altijd leuk om het ‘yes, I am from The Netherlands’ en ik fiets gewoon beter dan jullie allemaal gesprek te voeren. Een beetje opscheppen over je cultuur is niks mis mee toch?

Niet duur

Fietstours zijn over het algemeen niet duur. Als ze wel wat duurder zijn, zit er vaak een lunch bij of thee/koffie met wat lekkers. Bovendien zijn ze verhoudingsgewijs natuurlijk veel goedkoper dan een hop on hop off ticket, gezonder én beter voor het milieu.

Wat is de leukste fietstour die jij ooit hebt gedaan?

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.