Currently Watching – Netflix

Posted on
Wat te kijken op Netflix

Ik ben niet zo’n bingewatcher. Hele seizoenen kijken in een weekend kan ik niet, ik moet echt even wat anders doen tussendoor. Maar dat betekent niet dat ik geen series kijk, dat betekent wel dat ik vaak behoefte heb aan spoiler alerts.

Benieuwd naar waar ik op het moment (nog steeds) middenin zit? Lees dan verder!

Outlander

Outlander is zo’n serie die alle elementen bevat die ik leuk vind; historie, fantastische kostuums, romantiek, spanning en een vleugje gruwel z’n tijd. De serie is lastig uit te leggen in een aantal zinnen, maar ik ga het toch proberen.

Outlander gaat over Claire, een verpleegkundige die net de tweede wereldoorlog achter zich laat. Op een mysterieuze avond ‘rolt’ ze dwars door een steen en komt ze terecht in 1743. Hier ontmoet ze de Schotse Jamie en samen proberen ze de geschiedenis naar hun eigen hand te zetten.

Deze serie is echt fantastisch, echt de moeite waard om een weekend te gaan bingen. Seizoen 4 staat eindelijk op Netflix en op het moment zit er weer middenin. Love it.

Vis a Vis

Ik ben begonnen met Vis a Vis, omdat ik er ineens heel veel over hoorde én ik op het moment bezig ben met Spaans leren. Vis a Vis lijkt een heel klein beetje op Orange is the New Black, maar ik vind Vis a Vis leuker en deze serie is dus in het Spaans. Daarnaast is Vis a Vis nét iets serieuzer en een stuk spannender dan OITNB.

Vis a Vis gaat over Macarena die onterecht veroordeeld wordt tot 7 jaar cel. Vanuit de cel probeert ze haar onschuld te bewijzen, maar ondertussen raakt ze verwikkeld in allerlei machtspelletjes en moet ze leren mee te gaan in de verborgen regels van het gevangenisleven.

Suits

Suits is zo’n serie die ik fantastisch vindt, maar niet kan bingen op de een of andere manier. Ik ben na een aantal afleveringen wel weer verzadigt. Het heeft dus even geduurd voordat ik ben aanbeland bij het laatste seizoen dat op Netflix staat. Als je houdt van series die gaan over recht, business, keiharde onderhandelingen en complexe verhaallijnen, dan is Suits de serie voor jou.

Stranger Things

Op het moment zit ik middenin het nieuwste seizoen, ik ben een beetje laat, I know. Ik denk dat ik hier ook maar weinig woorden aan vuil hoef te maken, iedereen heeft wel van deze serie gehoord en heeft volgens mij minimaal het eerste seizoen gezien.

Stranger Things gaat over, verassing, vreemde dingen die gebeuren in het stadje Hawkins. Het eerste seizoen gaat over de vermissing van Will, die terecht is gekomen in ‘the upside down’. Zijn moeder lijkt door te slaan tijdens haar zoektocht, maar blijkt met haar theorieën toch dichter bij de waarheid dan men eerst denkt. Daarnaast gaan de vrienden van Will ook op zoek en komen ze tijdens hun zoektocht een vreemd meisje tegen: Eleven.

Als je deze serie nog niet hebt gezien, begin dan vandaag nog. Al was het alleen al voor de muziek van het intro van deze serie.

The Good Place

The Good Place heeft mij enorm verrast. Ik kwam eerst niet door de eerste twee afleveringen, het trok me niet zo. Ik hoorde van meerdere mensen dat we even moesten doorzetten en dat het echt een onwijs goede serie is. Ik ben echt blij dat we dat hebben gedaan. The Good Place is heel erg grappig, intelligent en uniek. Het is echt een juweeltje van een serie. Ik moet nog beginnen aan het nieuwste seizoen, maar ik probeer het een beetje uit te stellen omdat het ook meteen het laatste seizoen is, helaas.

The Good Place gaat over Eleanor die komt te overlijden en per ongeluk in de hemel belandt. Wanneer ze er achter komt dat ze eigenlijk naar de hel had moeten gaan, doet ze er alles aan om te voorkomen dat men er achter komt dat ze op de verkeerde plek zit. Maar dan stort langzaamaan haar nieuwe wereld in en probeert ze een ‘good person’ te worden om het tij te keren.

Zijn er nog series en films die je mij aanraadt om te kijken? Wat mag ik echt niet missen deze winter? Let me know!

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.