5 kleine dingen waar ik heel gelukkig van word

Posted on
klein geluk

Voor mij zit geluk in de kleinste dingen. Een reis naar een tropisch oord met hagelwitte stranden is natuurlijk fantastisch en ik zou ook wel graag een ton op m’n bankrekening willen, maar voor mij is klein geluk veel belangrijker.

Goed gelukte zelf gemaakte maaltijd

Ik ben geen keukenprinses. Ik ga ook niet claimen dat ik van koken hou. Maar als ik iets in m’n hoofd heb gehaald, waar een ingewikkeld recept aan te pas komt en minstens 3 ingrediënten van de toko en het smaakt ook nog eens goddelijk, dan ben ik helemaal in m’n nopjes.

Buiten zijn

En dan het liefst op het strand of in het bos. Sinds kort kan ons hondje Billy mee. Dat maakt het nog leuker! Buiten zijn voelt altijd beter dan binnen. De frisse lucht, de geur van regen na een warme periode, een briesje op een warme zomerdag, een uitgestrekt strand of de zon die door de bomen probeert te breken. Er valt ieder seizoen altijd wel wat moois te zien. Ik kan van ‘buiten zijn’ me echt intens gelukkig voelen.

Fietsen met de wind mee

Oké, dit is misschien niet helemaal eerlijk, want ik heb een elektrische fiets, dus ik heb eigenlijk altijd wind mee. Maar er gaat bijna niks boven fietsen met 21 graden, zonder jas, zonnetje erbij en de wind in de rug. Heerlijk.

Thuis relaxen

Soms moet je een beetje lief voor jezelf zijn. Dat is heel erg belangrijk. Ik doe dat door bij de supermarkt een tijdschrift te kopen en een reep Tony’s of wat anders lekkers. Dan zet ik thuis een pot thee of maak ik cappuccino en ben ik een paar uurtjes afwezig.

Tekenen

De tijd gaat voor mij het snelst als ik aan tafel zit en lekker aan het klooien ben met waterverf, brush pens en wat Pinterest inspiratie. Creatief bezig zijn is voor mij ook vaak afleiding als ik niet lekker in m’n vel zit of als ik de digitale wereld helemaal zat ben. Als ik dan ook nog iets maak wat ik zelf mooi vind, dan ben ik helemaal blij.

Ik denk dat we vaak vergeten dat geluk vaak in de kleine dingen zit. Een compliment van iemand van wie je ’t niet verwacht, een goede bak koffie, nagels die je eindelijk wel eens naar behoren hebt gelakt, een middag op stap met goede vrienden, ik kan nog wel even doorgaan.

Vaak zijn mijn gelukkigste momenten waarbij de tijd voorbij lijkt te vliegen. Soms zo snel dat ik bijna vergeet er van te genieten, maar als je je er van bewust bent dat geluk niet altijd een groot gebaar is, maar meestal in iets heel kleins zit, kun je ook vaker en makkelijker van je kleine geluk genieten.

  • Share

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.