7 redenen om Brussel te bezoeken

Posted on
Stedentrip brussel

Voor veel mensen is Brussel als stad voor een stedentrip nog redelijk onbekend. Gent, Brugge en Antwerpen zijn dan toch bestemmingen waar vaker voor wordt gekozen.

Brussel, de hoofdstad van Europa, verrassend dichtbij en toch niet heel populair als bestemming voor een citytrip. Hieronder 7 redenen waarom je wél voor Brussel zou moeten kiezen.

1. Locatie

Het treinstation staat midden in het centrum. Vanaf Rotterdam rij je zo met de Intercity naar Brussel. Binnen 2 uur sta je in het centrum te genieten van een puntzak Vlaamse frieten.

2. Warandepark

Dit park bevindt zich middenin de stad en is makkelijk bereikbaar. Erg leuk om doorheen te lopen of om bij te komen nadat je een van de vele musea hebt bezocht die zich aan de rand van het park bevinden.

3. Eten

Chocolade, wafels en friet. Op elke hoek van de straat. Heerlijk! Voor de donutliefhebber: Coco Donuts. Donuts zo groot als je hoofd en de lekkerste koffie.

Coco donuts Brussel

4. Winkelen

Uiteraard kan je ook heel goed winkelen in Brussel. Je hebt natuurlijk de grote winkelstraat Nieuwstraat. Hier vind je winkels als H&M en Zara. Heb je iets meer budget dan moet je op de Louizalaan zijn.

5. Historisch centrum

Natuurlijk moet je door het historische centrum wandelen en bij de Grote Markt gaan kijken. Het plein is groot en de gebouwen zijn overweldigend. Ook leuk om een wandeltour of een fietstour door Brussel te doen!

Grote markt brussel

6. Sablon

De wijk Sablon (of Zavel) is een pittoreske wijk met veel knusse koffietentjes, veel ateliers, en gezellige terrasjes. Ook staat hier de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk, die zeer de moeite waard is om te bezoeken.

7. Stripmuseum

Als je goed oplet zie je in Brussel overal strips. Maar voor de geschiedenis van het stripverhaal moet je toch echt in het Stripmuseum zijn. Maar je kan hier uiteraard ook Kuifje, Lucky Luke, Suske en Wiske en de Smurfen terecht. De museumwinkel van het stripmuseum is misschien wel net zo leuk als het museum zelf, echt een bezoekje waard.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.