10 redenen om naar Texel te gaan

Posted on
Texel strand met hond

Ik kom nu al een aantal jaren op Texel en het eiland heeft mijn hart gestolen. Dus tijd om deze liefde voor Texel met jullie te delen!

1. Het strand

Gezien Texel zo’n 30km aan strand heeft, kun je een flinke strandwandeling maken. Lekker even uitwaaien, misschien even pootje baden of gewoon meet je kont in het zand en genieten van de rust en het uitzicht.

2. De Duinen van Texel

Mijn favoriete wandelingen op Texel zijn die in een duingebied. Er zijn hele leuke routes voor jong en oud te vinden en verschillende rustpunten en/of uitkijkpunten om te genieten van het prachtige uitzicht.

3. Het Dennenbos

Texel is heel erg natuurrijk. Naast het strand en het duingebied heb je ook een bosgebied dat het Dennenbos heet. Hier kun je wandelen en genieten van de natuur.

Vuurtoren de Cocksdorp

4. Ecomare

Deze moet er natuurlijk tussen. Ecomare is een leuk uitje voor jong en oud en het is heel interessant om even achter de schermen te kijken bij een opvang voor gestrande (letterlijk) dieren.

5. Het dorpse gevoel

Texel bestaat uit een aantal dorpjes; De Koog, De Cocksdorp en Den Burg zullen het meest bekend zijn. Alle dorpjes op Texel hebben dat laid-back dorpse gevoel. Leuke winkelstraatjes, terrasjes, de bakker en de slager bevinden zich allemaal op een steenworp afstand van elkaar. De sfeer is altijd goed en de mensen zijn altijd erg aardig.

6. Hondvriendelijk

Als je een hondje hebt dan is Texel echt hemel op aarde. Honden zijn bijna overal welkom en krijgen vaak ook de royal treatment op het terras of in een restaurant. Ook op de stranden zijn ze welkom en mogen ze bijna overal en bijna het hele jaar door overal loslopen. Check even de site van VVV Texel waar en wanneer je hond los mag.

7. Strandtentjes

Stiekem vind ik naar strandtentjes op Texel gaan het leukste. Eerst uitwaaien op het strand, daarna een bord nacho’s met kaas of een warme chocolademelk met slagroom, #genieten #blessed. Er zijn er veel, variërend van low key tot heerlijk luxe. Gastro paviljoen XV en Paal 17 zijn denk ik mijn favorieten.

Vakantie Texel

8. Culinaire hoogstandjes

Over eten gesproken, Texel kent echt een paar toppers voor een heerlijke lunch of diner. Zo heb je BOSQ, the good old Eetcafé De Rog, Vibes Foodbar en Lokaal 16, to name a few. Allemaal aanraders.

9. Sportieve activiteiten

Paardrijden, vliegeren, mountainbiken, fietsen, wandelen, parachute springen, het kan allemaal op dit kleine eilandje. Voor ieder wat wils en ook een leuke manier om het eiland te leren kennen.

10. Onthaasten

Texel is het perfecte eiland om te onthaasten. Alles gaat hier voor m’n gevoel altijd op een gemoedelijk tempo. Iedereen is heel relaxed, niks moet, alles mag. Ik kom altijd super ontspannen terug na een goede dosis Texel.

Je begrijpt, ik ben fan van dit eiland. Als je hier nog nooit bent geweest dan kan ik het echt aanraden om te gaan. Texel is niet ver weg, maar je beleefd toch het echte vakantie gevoel. Ik hou er van.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.