10 dingen die opvallen als je net een hondje hebt

Posted on
Wat opvalt aan een puppy

Het lijkt wel weer een typisch millennial ding te zijn, het adopteren van een hondje. Heel veel mensen in mijn omgeving hebben ineens een hond of kennen mensen die een hond hebben geadopteerd. Zou het zijn omdat millennials steeds later met kinderen beginnen, maar toch graag over iets willen zorgen? Of dat we allemaal massaal freelance lifestyle coach worden en een hondje prima kan als je vanuit huis werkt? 

Hoe dan ook, ik ben zelf hartstikke schuldig. Ik ben als een blok gevallen voor Billy, ons Bulgaarse straathondje. Nu we een hondje hebben, zijn er een aantal dingen die anders zijn en die opvallen.

1. Je bent vaak buiten

Je bent elke dag wel een paar keer buiten. Waar we normaal gesproken na 7 uur ’s avonds niet meer de deur uitkwamen, lopen we nu vrolijk om 10 uur nog een laatste poep en plas rondje met het hondje. Ik heb het altijd fijn gevonden om lekker buiten te zijn, dus ik vind het totaal niet erg!

2. Kou

Waar ik achtergekomen ben is dat vroeg opstaan of in de regen lopen totaal geen probleem is. Dat waren van die dingen waarvan ik dacht dat ik er écht moeite mee zou hebben. Waar ik (en Billy trouwens ook) wel moeite mee heb is kou.

Handschoenen zijn niet handig omdat je altijd een snoepje in je handen hebt of omdat het onmogelijk is om het poepzakje te openen met die dingen aan. Je kan je hond niet goed in de gaten houden omdat je sjaal een deel van je gezichtsveld bedekt. En, het is gewoon koud, ik hou niet van kou.

3. Hondenpoep

Er ligt o-ve-ral hondenpoep. Er zijn zo veel mensen die hondenpoep niet opruimen, heel erg smerig! Dat je het drolletje van je hond niet opruimt als hij diep in de bosjes z’n ding heeft gedaan snap ik nog, dat ga ik ook niet opruimen. Maar het is een kleine moeite om poep vlak langs de stoep (of zelfs op de stoep) even op te rapen met zo’n zakje, knoopje er in en klaar is kees.

4. Hij gaat overal mee naar toe

Je hondje is net een kind en het liefst neem je hem overal mee naar toe. En als het even kan, dan doe je dat dus ook! Waar Billy welkom is, daar gaat hij gewoon mee naar toe.

5. Hij is lang niet overal welkom

Maar er zijn veel plekken waar de hond niet welkom is. De supermarkt, in vele binnensteden, winkels en niet alle horeca stellen een hondje op prijs. Ik snap het, maar het is wel jammer;)

6. Je hebt veel meer gesprekjes op straat

Logischerwijs kom je veel hondeneigenaren tegen en vaak maak je met de meesten wel een praatje. Dat gaat dan veelal over het ras (weten we niet), waar Billy vandaan komt (Bulgarije), waar we ‘m vandaan hebben (Ovide Farm), hoe oud hij is (6 maanden). Ik kan inmiddels een vrij standaard verhaal afdraaien.

7. De experts

Mensen tegenkomen en een klein gesprekje aan gaan is één ding, maar een aantal van deze mensen zijn ook nog eens expert op het gebied van jouw pup. Waarschijnlijk goed bedoelt, maar ongevraagd advies kan soms heel vervelend zijn als je denkt een lekker stukje te lopen met je hondje.

8. Puberen is een ding

Van de ene op de andere dag had Billy ineens van die momenten dat hij totaal niet meer wilde luisteren. Wat blijkt? Puppy’s komen ook in de pubertijd! Het schijnt dat de puppy pubertijd de periode is waar veel hondjes weer worden afgestaan, omdat ze worden bestempeld als ‘onhandelbaar’. Ze krijgen ineens een eigen wil, kennen hun naam niet meer en reageren niet op je zoals het zou moeten. Ik bedenk me maar dat het een fase is; het komt echt goed! Met een hoop geduld en humor krijg je na een tijd vanzelf dat brave hondje weer terug.

9. Je wil alles voor ‘m kopen

Bij iedere dierenwinkel, tuincentrum of supermarkt zie je wel iets wat je voor ‘m zou willen kopen. Je gaat ook altijd met meer naar huis dan dat de bedoeling was. Heeft je hondje een nieuwe halsband nodig? Reken maar dat je ook met een speeltje, snoepjes en een lekker bot thuis komt.

10. Je ziet overeenkomsten met kleine kinderen

Billy is zindelijk, slaapt al door de nacht, loopt goed mee, maar blijft af en toe nog weleens treuzelen, heeft grenzen nodig en je moet wel echt consequent met ‘m zijn. Deze zin had net zo goed over een kind van twee kunnen gaan. Als vrienden het over hun kinderen hebben en wat ze allemaal uitspoken, denk ik met regelmaat ‘dit had net zo goed over Billy kunnen gaan’. Billy is natuurlijk ook wel een beetje ons kindje:)

  • Share

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.